Stagiunea 2019-2020
- Detalii
- Categorie: Stagiunea 2019-2020
Laureat UNITER cu Premiul special pentru O viaţă dedicată teatrului şi poeziei, actorul Eugen Ţugulea invită publicul orădean la recitalul „Cu mîne zilele-ţi adaogi”, dedicat comemorării a 131 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu.
- Detalii
- Categorie: Stagiunea 2019-2020
de Elise Wilk
Un liceu din zilele noastre. Ziarele de scandal ar spune că e un liceu „de fițe”. Directorul ar spune că e un liceu „cu renume”. Fata Deprimată ar spune că e un liceu „fucked up rău de tot”. Băiatul bătăuș ar spune că e un liceu „destul de cool”. Până la urmă e un liceu ca toate celelalte. Până când apare Denis, un elev nou. El schimbă ierarhiile, devenind preferatul fetelor și liderul băieților. Carismatic, rebel și autentic, Denis devine rapid mai influent decât Penteu, șeful clasei. Denis e singurul care se revoltă, nu acceptă presiunea falsă a părinților, are curaj să-l înfrunte pe directorul școlii care predă lecția după carnețel. Denis exercită fascinație și asupra lui Agave, psiholoaga școlii. O fascinație care o face să uite de tot. Chiar și de fiul ei Penteu, care are nevoie de ea. Până când lucrurile o iau razna.
Distribuția:
Agave - Angela Tanko
Directorul - Pavel Sîrghi
Femeia de serviciu - Consuela Egyed
Denis - David Constantinescu
Penteu - Alin Stanciu
Fata frumoasă - Calița Nantu
Fata premiantă - Daniela Purcărea
- Detalii
- Categorie: Stagiunea 2019-2020
Ideea acestui spectacol a venit ca o continuare a unei idei mai vechi a actorului Şerban Borda, pe care Asociația Culturală Teatrul de Copii a pus-o în practică vara trecută, „Întoarce foaia”.
Ideea s-a concretizat în acest an, într-un proiect gândit de Andreea Costea, depus la Administraţia Fondului Cultural Naţional, pentru care s-a primit cofinanţare în cadrul sesiunii de finanțare I/2020 a proiectelor culturale, aria Educaţie prin Cultură.
Proiectul „Lecturi Școlare Integrate în Teatrul de Animație” își propune să vină în sprijinul adolescenților defavorizați cultural, social și etnic, care se pregătesc pentru susținerea examenelor de Bacalaureat, prin realizarea unei lecturi perfomative după romanul „Moromeții” de Marin Preda, utilizând mijloace artistice inovatoare: limbajul teatrului de animație, multimedia, muzică live, workshop dedicat și sesiuni de Q&A.
Proiectul se adresează adolescenților din mediul rural din județele Bihor, Satu Mare și Sălaj, minorilor instituționalizați din centrele de plasament din Bihor și elevilor români din Gyula, Ungaria.
Partenerii Asociației Culturale Teatrul de Copii sunt: Teatrul Regina Maria, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Universitatea Oradea, Casa de Cultură Marghita, Primăria Orașului Aleșd, Primăria Comunei Tinca, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Centrul Cultural Carei și Liceul Nicolae Bălcescu din Gyula.
Distribuția: Zentania Lupșe, Florian Silaghi, Calița Nantu, Giorgiana Coman, David Constantinescu și Igor Lungu
Regia artistică: Gavriil Pinte
Scenografia și grafica: Mădălina Baciu și Răzvan Chendrean
Dramatizarea: Ioana Vaida, Dalia Vidican, Rebeca Ungur și Nicolae Vușca
Muzica originală: Ovidiu Iloc
Instrumentiști: Radu Herțe, Ionuț Chiș
Pregătire muzicală: Andrada Ciupeiu
Data premierei: 30 iulie 2020