Treci la conținutul principal

MICROSTAGIUNE DE VARĂ LA TEATRUL REGINA MARIA

Teatrul Regina Maria anunta reluarea activitatii dupa o vacanta de o luna. Iar in aceasta vara, trupele Iosif Vulcan si Arcadia le-au pregatit spectatorilor o surpriza: o microstagiune estivala, ce se va desafasura in perioada 15 august – 15 septembrie 2014.

Dragoste, in patru tablouri, Phantom Pains, Leonce si Lena, Vrajitorul din Oz, Scufita Rosie, Prah, Descult in parc, Capra cu trei iezi sunt spectacolele care pot fi vizionate in cadrul microstagiunii. Preturile biletelor sunt speciale in aceasta perioada. Intrarea la fiecare spectacol costa 10 lei, cu exceptia spectacolului Leonce si Lena, dar care beficiaza si el de reducere, pretul unui bilet in sala fiind de doar 15 lei, in loja- de 20 de lei, la balcon- de 10 lei. In plus, elevii si studentii beneficiaza in cazul acestui spectacol de inca o reducere, pretul unui bilet pentru ei fiind de 10 lei. In cazul spectacolelor pentru copii, cei mici vor plati 5 lei/ bilet, adultii achitand tot 10 lei.

Biletele s-au pus in vanzare atat la agentia teatrului, deschisa de luni pana vineri intre orele 10.00-19.00, sambata si duminica intre orele 10.00- 13.00, cat si online, pe site-ul www.biletmaster.ro. Biletele pot fi procurate si cu o ora inaintea spectacolului.

In acelasi timp, Teatrul Regina Maria pregateste cea de-a doua editie a Festivalului International de Teatru Oradea, care se va desfasura in perioada 20 septembrie – 12 octombrie 2014.  In cadrul acestuia, in Oradea vor oferi reprezentatii  trupe renumite din domeniu, spectacolele vor fi deosebite si Oradea se va bucura de prezenta unor artisti si oameni de teatru remarcabili.

Teatrul Regina Maria

Programul microstagiunii estivale – august/septembrie 2014

Miercuri, 20 august, ora 19.00 – Moara Răsărit

DRAGOSTE, ÎN PATRU TABLOURI, de Lukas Bärfuss, regia artistică Daniel Vulcu

Joi, 21 august, ora 19.00 – Depou Cantemir

PHANTOM PAINS de Vasilii Sigariev, regia artistică Bogdan Hușanu

Sâmbătă, 23 august, ora 11.00 – Sala Mare

VRĂJITORUL DIN OZ, un scenariu de Dan Mirea, regia artistică Dan Mirea

Marți, 26 august, ora 19.00 – Sala Mare

LEONCE ȘI LENA, un scenariu de Mihai Măniuțiu și Ada Milea după Georg Buchner, regia artistică Mihai Măniuțiu

Miercuri, 27 august, ora 19.00 – Moara Răsărit

DRAGOSTE, ÎN PATRU TABLOURI, de Lukas Bärfuss, regia artistică Daniel Vulcu

Joi, 28 august, ora 19.00 – Depou Cantemir

PHANTOM PAINS de Vasilii Sigariev, regia artistică Bogdan Hușanu

Sâmbătă, 30 august, ora 11.00 – Sala Arcadia

ANOTIMPURI FERMECATE, un spectacol de magie cu Eduard și Bianca

Marți, 2 septembrie, ora 19.00 – Sala Arcadia

PRAH, de Spiró György, regia artistică Petre Panait

Miercuri, 3 septembrie, ora 19.00 – Moara Răsărit

DRAGOSTE, ÎN PATRU TABLOURI, de Lukas Bärfuss, regia artistică Daniel Vulcu

Joi, 4 septembrie, ora 19.00 – Depou Cantemir

PHANTOM PAINS de Vasilii Sigariev, regia artistică Bogdan Hușanu

Sâmbătă, 6 septembrie, ora 11.00 – Sala Arcadia

SCUFIȚA ROȘIE, adaptare după Charles Perrault și Frații Grimm, regia artistică Maria Mierluț

Miercuri, 10 septembrie, ora 19.00 – Sala Arcadia

DESCULȚ ÎN PARC, după Neil Simon, regia artistică Sebastian Lupu

Sâmbătă, 13 septembrie, ora 11.00 – Sala Arcadia – PREMIERĂ

POVEȘTI POPULARE RUSEȘTI, regia artistică Igor Lungu

Alte articole

| Presa TRM

Participați la tombolă și puteți câștiga broșura promoțională „Viața Culturală Orădeană”, în valoare de 149 lei.

Pot intra în concurs spectatorii care au achiziționat sau vor achiziționa bilete la spectacolul „În plină glorie!”, care se va juca vineri, 9 februarie, la Sala Mare. 

| Teatrul Regina Maria

acțiune de solidaritate a teatrelor din România cu artiștii din Belarus

15 teatre din România și un teatru din Republica Moldova se reunesc într-o acțiune de solidariatate fără precedent, alăturându-se programului mondial de lecturi Belarus(sia) Worldwide Reading Project, ce are la bază piesa INSULTAȚI BELARUS(IA) de Andrei Kureicik.

Context: 

Alegerile prezindețiale din 9 august 2020, fraudate de președintele în funcție al Belarusului (din 1994), Aleksandr Lukașenko, au declanșat un val de proteste în sprijinul Svetlanei Tihanovskaia, candidata care, potrivit numărătorii paralele, ar fi trebuit să le câștige. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, greve generale au paralizat țara pentru săptămâni în șir, în ceea ce dramaturgul rus Ivan Vîrîpaev numește „revoluția magică”.

În Belarus protestele contină până în prezent, acțiunea fiind considerată cea mai mare represiune politică din Europa în ultimii 40 de ani, în care s-au înregistrat peste 32.000 de arestări, 83.000 de zile de încarcerare, 900 de dosare penale, 169 deținuți politici, 381 persoane bătute, 482 persoane spitalizate, 5 morți. Printre cei arestați (sau concediați) se află și numeroși actori, dramaturgi, producători, critici și profesori de teatru. 

La Teatrul Național „Ianka Kupala” din Minsk, directorul Pavel Latușko (fost ministru al culturii și ambasador al Belarusului în Polonia și Franța) a fost demis pentru declarații de susținere a protestatarilor. În semn de solidaritate și-au dat demisia majoritatea angajaților, astfel, pe 26 august, cu doar 20 de zile înainte de a împlini 100 de ani de la înființare Teatrul Național din Minsk a încetat să mai existe.  În ciuda încercărilor repetate ale Ministerului Culturii, nu s-a putut forma o nouă trupă, iar teatrul a rămas inactiv. În schimb, trupa demisionară s-a reunit într-un subsol, unde continuă să lucreze, difuzându-și spectacolele online.

În acest context, dramaturgul Andrei Kureicik a scris, în timp ce mergea la proteste, o piesă despre realitatea în care trăia el însuși împreună cu toată țara, folosind ca punct de pornire declarațiile lui Aleksandr Lukașenko și ale Svetlanei Tihanovskaia.