Treci la conținutul principal
  • en_GB
  • hu_HU
  • ro_RO

ORAR AGENȚIEI DE BILETE

Luni: 14:00-18:00
Marți: 12:00 - 18:00
Miercuri: 10:00 - 14:00
Joi: 12:00 - 18:00
Vineri: 10:00 - 14:00
Sâmbătă și Duminică: închis
Agenția este deschisă și cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol de la Sala Mare, indiferent de zi.

PROGRAMUL AGENȚIEI DE BILETE
Luni: 14:00 - 18:00
Marți: 12:00 - 18:00
Miercuri: 10:00 - 14:00
Joi: 12:00 - 18:00
Vineri: 10:00 - 14:00
Sâmbătă și Duminică: închis
Agenția este deschisă și cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol de la Sala Mare, indiferent de zi.
Teatrul Regina Maria Oradea
  • en_GB
  • hu_HU
  • ro_RO

Arhiva Trupa Arcadia

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia

MOROMEȚII – lectură performativă

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia, Stagiunea 2019-2020

Ideea acestui spectacol a venit ca o continuare a unei idei mai vechi a actorului Şerban Borda, pe care Asociația Culturală Teatrul de Copii a pus-o în practică vara trecută, „Întoarce foaia”. 
Ideea s-a concretizat în acest an, într-un proiect gândit de Andreea Costea, depus la Administraţia Fondului Cultural Naţional, pentru care s-a primit cofinanţare în cadrul sesiunii de finanțare I/2020 a proiectelor culturale, aria Educaţie prin Cultură.

Proiectul „Lecturi Școlare Integrate în Teatrul de Animație” își propune să vină în sprijinul adolescenților defavorizați cultural, social și etnic, care se pregătesc pentru susținerea examenelor de Bacalaureat, prin realizarea unei lecturi perfomative după romanul „Moromeții” de Marin Preda, utilizând mijloace artistice inovatoare: limbajul teatrului de animație, multimedia, muzică live, workshop dedicat și sesiuni de Q&A.

Proiectul se adresează adolescenților din mediul rural din județele Bihor, Satu Mare și Sălaj, minorilor instituționalizați din centrele de plasament din Bihor și elevilor români din Gyula, Ungaria.

Partenerii Asociației Culturale Teatrul de Copii sunt: Teatrul Regina Maria, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Universitatea Oradea, Casa de Cultură Marghita, Primăria Orașului Aleșd, Primăria Comunei Tinca, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Centrul Cultural Carei și Liceul Nicolae Bălcescu din Gyula.

Distribuția: Zentania Lupșe, Florian Silaghi, Calița Nantu, Giorgiana Coman, David Constantinescu și Igor Lungu

Regia artistică: Gavriil Pinte
Scenografia și grafica: Mădălina Baciu și Răzvan Chendrean
Dramatizarea: Ioana Vaida, Dalia Vidican, Rebeca Ungur și Nicolae Vușca

Muzica originală: Ovidiu Iloc
Instrumentiști: Radu Herțe, Ionuț Chiș
Pregătire muzicală: Andrada Ciupeiu

Data premierei: 30 iulie 2020

EXPLOZIV*

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia, Stagiunea 2019-2020

de Elise Wilk

Un liceu din zilele noastre. Ziarele de scandal ar spune că e un liceu „de fițe”. Directorul ar spune că e un liceu „cu renume”. Fata Deprimată ar spune că e un liceu „fucked up rău de tot”. Băiatul bătăuș ar spune că e un liceu „destul de cool”. Până la urmă e un liceu ca toate celelalte. Până când apare Denis, un elev nou. El schimbă ierarhiile, devenind preferatul fetelor și liderul băieților. Carismatic, rebel și autentic, Denis devine rapid mai influent decât Penteu, șeful clasei. Denis e singurul care se revoltă, nu acceptă presiunea falsă a părinților, are curaj să-l înfrunte pe directorul școlii care predă lecția după carnețel. Denis exercită fascinație și asupra lui Agave, psiholoaga școlii. O fascinație care o face să uite de tot. Chiar și de fiul ei Penteu, care are nevoie de ea. Până când lucrurile o iau razna.

Distribuția:

Agave – Angela Tanko
Directorul – Pavel Sîrghi
Femeia de serviciu – Consuela Egyed
Denis – David Constantinescu
Penteu – Alin Stanciu
Fata frumoasă – Calița Nantu
Fata premiantă – Daniela Purcărea

20.000 DE LEGHE SUB MĂRI

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia, Stagiunea 2011-2012

Adaptare după romanul omonim al lui Jules Verne

Parte integrantă a călătoriilor extraordinare imaginate de romancierul francez Jules Verne, „20.000 de leghe sub mări” a devenit în timp o poveste clasică a minunilor de sub ape, care au fascinat încă înainte de a fi cunoscute de ochiul omenesc. Istoria Căpitanului Nemo şi a submarinului Nautilus sunt relatate din perspectiva profesorului Pierre Aronnax, biolog francez reputat, care este trimis într-o expediţie ştiinţifică pentru cercetarea unui monstru marin necunoscut. În urma unei confruntări se dovedeşte că monstrul nu e nimic altceva decât submarinul Nautilus, iar harponierul Ned Land, profesorul Aronnax şi asistentul său, fidelul Conseil, devin prizonierii enigmaticului său conducător, Căpitanul Nemo. Astfel, pentru o lungă perioadă de timp, ei împărtăşesc exilul auto-impus al Căpitanului Nemo, retras din lumea civilizată atât din cauza dezamăgirii crunte provocate de semenii care i-au răpit familia şi patria, cât şi animat de dorinţa de cunoaştere ştiinţifică. Crezul său este că adevărata libertate se întâlneşte numai în adâncul mărilor. Periplul prin paradisul subacvatic (nu lipsit de aventuri şi incidente) îi poartă pe eroi prin ape populate de vietăţi nemaiîntâlnite, printre coralii din Marea Roşie, pe sub calotele polare din Antarctica şi chiar pe lângă ruinele legendarei Atlantida.

ISPRĂVILE LUI PĂCALĂ

Stagiunea 2018-2019

Spectacolul „Isprăvile lui Păcală” este o frescă a satului românesc de la finele secolului al XIX-lea. Dorind să scape de foame și de sărăcie, Păcală pornește din sat în sat încercând să-și găsească un rost în viață. El se va întâlni cu oameni leneși, lacomi, sau zgârciți, ba chiar și cu draci în carne și oase, va trece prin peripeții haioase dar va reuși de fiecare dată să iasă la liman cu bine, salvat fiind de șiretenia și istețimea sa.

Cu: Florian Silaghi, Alexandru Pop, Andrei Fazecaș, Zentania Lupșe, Igor Lungu, Ciprian Ciuciu, Eugen Neag, Armanca Serac

Regia artistică: Petre Ghimbășan
Scenografia: Csuri Emese
Coregrafia: Mirela Niță Lupu
Muzica: Ovidiu Iloc

Regie tehnică și lumini: Peter Papp
Sonorizare: Lucian Obadă 
Costumieră: Anna Cellino
Mânuitori decor: Daniel Turcuț, Viorel Sabău 

Durata sepctacolului: 1h 15 min

Premiera: 9 februarie 2019

*Spectacol nerecomandat copiilor sub 9 ani!

SANIA LUI MOȘ CRĂCIUN

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia, Stagiunea 2018-2019

de Andreea Costea, regia Igor Lungu

În urma cererilor venite de la părinţi, la Polul Nord se organizează ad-hoc o şedinţă de salvat poveşti. Asta pentru că fără poveşti, toată magia Crăciunului dispare, iar Moş Crăciun rămâne fără celebra sanie cu care aduce cadouri în fiecare an. Pentru a salva situaţia, Moş Nicoale şi Moş Crăciun conving personajele negative din poveştile pentru copii să facă fapte bune.

Spectacolul Sania lui Moş Crăciun îşi propune o foarte scurtă incursiune în poveşti ale copilăriei, ca Ursul Păcălit de Vulpe, Cei trei purceluşi şi Capra cu trei iezi, pentru a vedea ce înseamnă o faptă bună şi cine ar trebui să o facă, pentru a readuce magia Crăciunului pe pământ.

Distribuția:
Florin Stan – Moş Crăciun
Florian Silaghi – Moş Nicoale
Armanca Serac – Spiriduşul
Zentania Lupşe – Vulpea
Igor Lungu – Lupul
În alte roluri: Alexandru Pop, Rin Tripa, Florian Silaghi, Andrei Fazecaș

Regia: Igor Lungu
Scenografia: Mădălina Baciu
Muzica: Ovidiu Iloc

Data premierei: 8 decembrie 2018

POVEȘTI POPULARE MAGHIARE

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia, Stagiunea 2016-2017

Cu cât cunoști mai multe povești, cu atât devii mai bogat”

Acesta este motto-ul actorului și regizorului Igor Lungu, care se află la al doilea proiect dedicat minunatelor povești tradiționale ale popoarelor învecinate. După succesul spectacolului „Povești populare rusești”, urmează ca folclorul maghiar să ne dezvăluie câteva dintre frumoasele basme care au circulat în Câmpia Panonică.

Poveștile redate – „Lupul șugubăț”, „Omul sărac și vulpea păcălită”, „Ursul și pisica” și „Iepurașul lăudăros” – sunt scurte istorisiri în care plăcerea de joc și umorul se îmbină armonios cu caracterele bine creionate ale personajelor și morala care însoțește fiecare poveste.

Îmbinarea dintre elemente vizuale, muzicale și vestimentare specifice culturii maghiare, ne vor trimite într-o călătorie fantastică în spațiul imaginar și tradițional autohton. În structura acestor elemente vom putea distinge și frânturi comune cu folclorul românesc, fapt care reconfirmă existența multiculturalității încă de pe vremea povestitului la șezători și la vatra satului.