PARTICIPARE LA FITN ARAD
La nici două luni de la data premierei, spectacolul „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas” (pus în premieră națională la Oradea) a fost deja invitat să participe la un festival de teatru internațional. Este vorba despre Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad (FITN), organizat de Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”, care se desfășoară în perioada 9-17 mai 2015. Trupa Iosif Vulcan a fost invitată să dea o reprezentație după ce spectacolul a fost vizionat și apreciat de către selecționerul FITN, Claudiu Groza.
Teatrul Regina Maria se află la cea de-a doua participare la FITN după ce anul trecut a fost prezent cu spectacolul Leonce și Lena, în regia lui Mihai Măniuțiu. Tot atunci, trupa orădeană a fost încântată să fie selecționată alături de alte trupe din țară considerate ca fiind printre cele mai apreciate, ale teatrelor precum Odeon, Act, Târgu-Mureș etc., care au prezentat spectacole ale căror regii au fost semnate de nume mari ca: Theodor Cristian Popescu, Radu Afrim, Victor Ioan frunză etc.
„Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas” (de Dennis Kelly, regia Bobi Pricop) va fi jucat pe scena Teatrului Clasic din Arad în 14 mai 2015, de la ora 19.00.
Alte articole

Teatrul Regina Maria sprijină campania umanitară a pentru refugiații din Ucraina
Teatrul Regina Maria se alătură demersului inițiat de către Fundația Comunitară Oradea cu scopul de a veni în sprijinul ucrainenilor care vor fi cazați în perioada următoare în Oradea și în zonele din apropiere, prin facilitarea accesului la informațiile utile pentru cei dornici să doneze și, în același timp, prin îndemnul adresat publicului iubitor de teatru de a se implica în această cauză.

Premieră: GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA | O comedie pentru întreaga familie
Teatrul Regina Maria din Oradea vă invită la premiera Trupei Iosif Vulcan „Gâlcevile din Chioggia”, de Carlo Goldoni, regia artistică Șerban Borda, care va avea loc duminică, 8 mai, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.
Carlo Goldoni (25 februarie 1707, Veneția – 6 februarie 1793, Paris) este considerat fondatorul comediei realiste italiene, fiind dramaturgul care a revitalizat forma dramatică consacrată a commedia dell’arte italiană, prin înlocuirea figurilor mascate cu personaje mai realiste, acțiunea evaziv structurată și adesea repetitivă, cu intrigi bine construite și farsa sa previzibilă cu un nou spirit plin de umor și spontaneitate.
„Gâlcevile din Chioggia” este o comedie în trei acte, care aduce în prim-plan viața a două familii de pescari dintr-un sat venețian, între care se iscă un conflict ce pornește de la o serie de încurcături și neînțelegeri amoroase. Modul în care evoluează intriga, încercările de reconciliere, șiretlicurile, limbajul, relațiile dintre personaje creează situații de un comic savuros, dar reușesc să surprindă un tablou de un realism profund.