Septembrie de poveste cu Trupa Arcadia
Trupa Arcadia a Teatrului Regina vă invită să celebrați venirea toamnei alături de personaje colorate și vesele, care vă vor călăuzi prin tărâmuri magice, povești formidabile și aventuri minunate. Cetatea Oradea devine spațiu de desfășurare pentru spectacole adresate copiilor și adolescenților deopotrivă. Astfel, pe parcursul întregii luni, vă așteptăm cu drag să pornim împreună în numeroase peripeții:
Joi – 3 septembrie și duminică – 20 septembrie, de la ora 11:00 în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, Povești populare maghiare, iar joi – 24 septembrie, Povești populare rusești, ambele regizate de actorul Trupei Arcadia, Igor Lungu. Spectacole recomandate copiilor cu vârsta peste 3 ani!
Vineri – 4 septembrie și marți – 22 septembrie, de la ora 11:00, tot în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, ne întâlnim cu Hansel și Gretel, adaptare de Hanyecz-Debelka Robert după o idee de Frații Grimm, regia Szoke Kavinszki Andras. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 4 ani!
Marți – 15 septembrie și sâmbătă – 26 septembrie, de la ora 11:00, în Amfiteatrul din Cetatea Oradea
Mic sau mare? – spectacol dedicat copiilor cu vârsta între 0 și 3 ani, regia Nagy Viktoria
Miercuri – 16 septembrie, vineri – 18 septembrie și duminică – 20 septembrie, de la ora 19:00, în Sanțul Cetății Oradea, va avea loc Moromeții – lectură performativă, de Marin Preda, regia Gavriil Pinte, cea mai recentă producție a Trupei Arcadia.
Joi, 17 septembrie, ora 11:00 – Amfiteatru, Isprăvile lui Păcală, de Constantin Cubleșan, regia Petre Ghimbășan. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 9 ani!
Sâmbătă – 19 septembrie și marți – 29 septembrie, de la ora 11:00, în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, ne întâlnim cu Apolodor, pinguinul călător de Gellu Naum, un spectacol de Ion Mâinea, sub coordonarea artistică a lui Sebastian Lupu. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani!
Vineri, 25 septembrie, ora 20:00, la Pontonul din Cetății, va avea loc premiera spectacolului „Visul unei nopți de vară” – Scenele meșteșugarilor, un spectacol pentru întreaga familie. Niște oameni absolut obișnuiți încearcă să facă un spectacol de teatru pe baza unui scenariu care înfățișează o poveste de dragoste asemenea poveștii dintre Romeo și Julieta. Încercările lor nereușite sunt savuroase și cu siguranță vor stârni hazul spectatorilor. Spectacolul este o creație colectivă, scenografia este realizată de către Csuri Emese, iar din distribuție fac parte actorii Andrei Fazecaș, Daniela Purcărea, Armanca Serac, Florin Stan și Alexandru Pop. Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani!
Biletele pot fi achiziționate online pe Eventim.ro sau la fața locului, începând cu o oră înainte de fiecare reprezentație.
Vă reamintim că spectacolele se vor desfășura în condiții de siguranță, iar distanțarea fizică și purtarea măștii sunt obligatorii.
Vă așteptăm cu drag!
Alte articole
Mesaj pentru Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie 2017
Mesajul pentru ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI este transmis anul acesta de actrița franceză Isabelle Huppert:
”Iată că au trecut 55 de ani de când, în fiecare primăvară, are loc o Zi Mondială a Teatrului. O zi, adică 24 de ore, care încep în zona teatrului Nō şi Bunraku, trec prin opera în stil Beijing şi prin Kathakali, fac popas între Grecia şi Scandinavia, între Eschil şi Ibsen, între Sofocle şi Strindberg, apoi între Anglia şi Italia, între Sarah Kane şi Pirandello, dar şi în Franţa, unde ne aflăm şi unde Parisul este, totuşi, oraşul din lume care primeşte cele mai multe trupe străine. În continuare, cele 24 de ore ale noastre ne poartă din Franţa în Rusia, de la Racine şi Molière la Cehov, apoi traversează Atlanticul pentru a se opri într-un campus studenţesc californian unde nişte tineri reinventează, poate, teatrul. Căci teatrul renaşte mereu din propria-i cenuşă. Nu e decât convenţie care trebuie abolită fără răgaz. Aşa rămâne el viu. Teatrul are o viaţă bogată, care sfidează spaţiul şi timpul, piesele cele mai contemporane sunt hrănite de veacurile trecute, repertoriile cele mai clasice devin moderne de fiecare dată când sunt puse din nou în scenă.
La mulți ani actriței Denisa Vlad
Astăzi este ziua colegei noastre, Denisa Vlad!
În pragul aniversării sale, Denisa mărturisește că dintre toate pasiunile și hobbyurile pe care le-a avut până acum, teatrul a rămas cea mai puternică atracție. O pasiune care s-a transformat în profesie. A mai fost atrasă de motociclism, însă a rămas la stadiul de începător, după ce asociația căreia i se alăturase s-a închis. „Motociclismul nu l-am practicat decât vreo doi ani. Mă înscrisesem într-un club de motociclism ai cărui membrii erau oameni foarte speciali. Am călătorit alături de ei și m-am simțit în siguranță, ca începătoare, pentru că eram flancată când porneam la drum”, povestește actrița. „Motociclismul îmi dădea o senzație de libertate și, totodată, o senzație de forță. În general mă simt atrasă de activitățile prin care demonstrăm că noi, femeile, suntem cumva egale cu bărbații”, a explicat Denisa.