SPECTACOL PREMIAT LA FESTIVALUL ATELIER!
Spectacolul O mie şi una de frontiere (Povestea lui Aladin), de Radu Dinulescu, regia artistică aparţinându-i lui Luis Montoto, a câştigat Premiul pentru Scenografie în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Atelier organizat la Sfântu Gheorghe. Trupa Arcadia a participat la cea de-a XXII-a ediţie a festivalului în data de 7 iunie, când spectacolul a fost extrem de apreciat şi de public şi de juriu.
Ca urmare, a fost premiat cu Premiul pentru Scenografie, care în acest caz este comună: imaginile şi animaţiile 3D: Armand Richlete Kleinberg, scenografia şi costumele: Oana Cernea. De asemenea, spectacolul a fost propus şi pentru Premiul special al juriului.
Spectacolul a avut premiera în Oradea în data de 12 octombrie 2014.
O mie şi una de frontiere a mai participat la Festivalul Internațional Euromarionete, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” – secția marionete, Arad – mai 2015 şi la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Caravana Poveștilor”, Teatrul Arlechino, Brașov – iunie 2015. De asemenea, spectacolul a traversat Europa, prin Cehia, Franţa, Ungaria şi Belgia, în cadrul proiectului european Intinerances.
Alte articole
PREMIERA STAN BOLOVAN – SPAIMA ZMEILOR
Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria are deosebita plăcere de a anunţa o nouă premieră: “STAN BOLOVAN – SPAIMA ZMEILOR”, o dramatizare după poveştile lui Ioan Slavici, care se bucură de semnătura regizorală a Mariei Mierluţ, asistenţa de regia a lui Florian Silaghi şi cea scenografică a Oanei Cernea, ce se va desfăşura sâmbătă, 7 mai, ora 11:00, la Sala Arcadia.
La mulți ani actorului Ciprian Ciuciu
Astăzi este ziua colegului nostru, actorul Ciprian Ciuciu. Cu ocazia aniversării lui, ne-a oferit un scurt interviu în care a făcut câteva destăinuiri legate de destinul său în teatru și despre pasiunile care i-au călăuzit până acum calea.
Colaborator al Teatrului Regina Maria din primul an de facultate, Ciprian Ciuciu a avut încă din adolescență curiozitatea, deschiderea și inițiativa de a-și asuma pasiunile. De la carting, numismatică și arheologie, la pictură de icoane pe sticlă, poezie și teatru, Ciprian și-a „testat” fiecare hobby. În clasa a XI-a și-a dat seama că actoria poate fi mai mult decât un hobby, poate fi o profesie. După ce a urmat cursurile de actorie la Palatul Copiilor din Oradea, Ciprian s-a înscris la cursurile Pygmalion și a primit de la profesori confirmarea că se află pe un drum posibil. „Întotdeauna mi-am dorit să îmi câștig existența făcând ceva ce îmi place. Când am descoperit că teatrul poate fi mai mult decât o pasiune, mi s-a părut rețeta perfectă. Contrar multor gânduri raționale, am ales să mă fac actor. Știam că nu o să mă îmbogățesc, dar știam că voi fi fericit”, își amintește Ciprian. La doar trei săptămâni de la începerea primului an de facultate, lua primul casting, în spectacolul Nevestele Vesele din Windsor, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză. O colaborare de bun augur cu instituția pe scena căreia joacă și astăzi. „M-a ajutat faptul că am colaborat cu teatrul în studenție, pentru că repetițiile erau ca un fel de cursuri pentru mine, iar actorii mi-au fost profesori pregnanți”, spune Cipri.