WEEKEND-UL COPIILOR LA TEATRU!
Copiii și părinții sunt invitați sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Mare, la prima reprezentație din acest an a îndrăgitului spectacol pentru copii « Vrăjitorul din Oz ».
Scris la începutul secolului al XX-lea, mai precis în 1900, de Frank Baum, « Vrăjitorul din Oz » a devenit cu timpul o poveste nemuritoare care prezintă peripeţiile lui Dorothy, o fetiţă din Kansas, aruncată de o tornadă pe meleaguri necunoscute, alături de un întreg alai de personaje – Omul de Paie, Omul de Tinichea, Leul şi Toto, căţeluşul. Călătoria personajelor spre Oraşul de Smarald a fascinat multe generaţii de copii şi continuă să încânte şi astăzi, invitând, în ultimă instanţă la cunoaşterea sinelui, a comorilor pe care le purtăm în noi.
Magica poveste a fost pusă în scenă de către regizorul Dan Mirea. Decorul fantastic și costumele (realizate de Oana Cernea), muzica şi interpretarea actorilor Alina Leonte, Anca Sigmirean, Mirela Lupu, Emil Sauciuc, Andrian Locovei, Sebastian Lupu, George Voinese sunt ingredientele unui spectacol pentru copii de succes.
Prețul unui bilet la spectacolul VRĂJITORUL DIN OZ este de 8 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul www.biletmaster.ro și de la Agenția Teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 12-18 și în weekend, între orele 10-13, dar și cu o oră înainte de spectacol.
Cei mari sunt invitați la spectacolul ȚIGANIADA, care va avea loc miercuri, 9 ianuarie, de la ora 18, la Sala Mare. Vă așteptăm la un spectacol colorat, cu muzică și dansuri țigănești!
Un alt spectacol la care avem plăcerea de-a vă invita e BORDEL, care se va juca sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 18, la Sala Mare (în regim cu publicul pe scenă – spectacol interzis minorilor sub 16 ani).
Vă așteptăm cu drag la spectacolele noastre!
Alte articole
Ultimul weekend din cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia

Teatru și educație în luna aprilie
În această perioadă în care majoritatea activităților ce pot fi transferate la domiciliu se desfășoară on-line, inclusiv cursurile prin proiectul „Teleșcoala”, Teatrul Regina Maria vine în sprijinul cadrelor didactice, al elevilor și al părinților din județul Bihor prin campania „Teatrul și educația”.
Prin această inițiativă, dorim să punem la dispoziția tuturor elevilor din Oradea și județul Bihor, în mod gratuit, majoritatea titlurilor care fac parte din programa școlară pentru Limba și Literatura Română – clasele de gimnaziu și liceu și să promovăm în același timp importanța lecturii și a artelor.
Arta, în toate formele ei, ne aduce mai aproape unii de ceilalți, găsește numitor comun între cele mai îndepărtate firi și mentalități și ne învață să îi acordăm o șansă celuilalt, să fim celălalt, să creăm o conexiune cu personaje care ne inspiră sau ne uimesc, iar acest cadou pe care ni-l oferă este neprețuit.
Având aceste motivații ca motor prim în acțiunea noastră de a promova teatrul și educația, întreaga lună aprilie este dedicată literaturii. Actorii Trupei Iosif Vulcan se vor filma citind opere literare precum „Dumbrava minunată” de Mihail Sadoveanu, „Ferma animalelor” de George Orwell, „Moromeții” de Marin Preda sau „Iona” de Marin Sorescu. Filmările vor fi promovate pe pagina de Facebook „Teatrul și educația” și sunt destinate în exclusivitate elevilor, părinților și cadrelor didactice din județul Bihor ca suport în procesul de predare și învățare pentru examenele de capacitate și bacalaureat.
Prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Teatrul Regina Maria și-a creat propria bază de date cu școlile din județul Bihor iar părinții, elevii sau profesorii de Limba și Literatura Română vor putea solicita accesul la platforma unde vor fi încărcate aceste înregistrări, la adresa de e-mail [email protected].
Materialele care fac parte din campania Teatrul și educația sunt destinate uzului gratuit de către membrii publicului țintă şi nu pot fi reproduse, distribuite, transmise sau publicate fără acordul scris al Teatrului Regina Maria. Este interzisă copierea, distribuirea, transmiterea, publicarea, reproducerea, realizarea de creaţii derivate din orice informaţie care face parte din campania Teatrul și educația.
Cu toate acestea, este posibilă descărcarea sau copierea materialelor specifice disponibile în acest sens, fiind destinate exclusiv scopurilor personale, non-comerciale. Utilizarea lor în scopuri comerciale este interzisă.
Titlurile care pe care le găsiți deja publicate sunt:
• Fântâna dintre plopi – Mihail Sadoveanu (Mirela Niță Lupu)
• Hagi Tudose – Barbu Șt. Delavrancea (Richard Balint)
• La hanul lui Mânjoală – I.L. Caragiale (Alexandru Rusu)
• Povestea lui Harap-Alb – Ion Creangă (Sebastian Lupu) – două părți
• Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război – Camil Petrescu (Carina Bunea) – șase părți
• Iona de Marin Sorescu (Sorin Ionescu și Denisa Vlad)
• Făt Frumos din lacrimă – Mihai Eminescu (Adela Lazăr)
• Moromeții – Marin Preda (Gabriela Codrea)
• Boul și Vițelul; Câinele și Cățelul; Ursul și Vulpea – Grigore Alexandrescu (Anca Sigmirean)
• Sumki – Amos Oz (Anda Tămășanu)
• Chiriţa în provinție – Vasile Alecsandri (Petre Ghimbășan)