Treci la conținutul principal

ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI DE PĂPUŞI SĂRBĂTORITĂ LA ARCADIA

În 21 martie  s-a sărbătorit Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi.

Cu ocazia acestui eveniment aniversar Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a organizat concursul „TEATRUL MEU DE PĂPUŞI”, prin care i-a provocat pe micii spectatori să devină ei înşişi creatori şi actori. Peste 90 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani au urcat pe scena teatrului Arcadia şi ne-au purtat imaginaţia prin minunate poveşti din literatură sau creaţie proprie, ajutaţi de păpuşile confecţionate chiar de ei (cu puţin ajutor din partea adulţilor). Juriul, format din actorul Florian Silaghi, preşedintele juriului şi directorul artistic al Trupei Arcadia, actorul Florin Stan, scenografa Emese Csüri şi actorul Andrei Fazecaş, a răsplătit fiecare participant cu premii ghiduşe, în funcţie de categoria la care a excelat. Astfel, cele 16 momente susţinute de copii au fost distinse cu următoarele premii:  premiul GEPETTO pentru cea mai iscusită păpuşă (constructie), ILEANA COSÂNZEANA pentru cea mai estetică păpuşă (frumusete), PĂPUŞA MECANICĂ pentru cea mai robotizată păpuşă, ARLECHINO pentru cea mai manevrabilă păpuşă (manevrabilitate), PĂCALĂ cea mai ghiduşă păpuşă (simpatică), ELMO pentru cea mai veselă interpretare (comic), ALBĂ CA ZĂPADA pentru cea mai convingătoare interpretare (actorie), MICA SIRENĂ pentru cea mai sensibilă interpretare (liric), PRÂSLEA pentru cel mai convingător personaj pozitiv, CROITORAŞUL CEL VITEAZ pentru cea mai curajoasă interpretare (orizont), LICURICI pentru cele mai mici păpuşi, ŞEHEREZADA pentru cea mai autentică creaţie (creatie proprie), PREMIUL PRIETENIEI pentru cea mai unită echipă, TÂNDALĂ pentru cea mai neaosă interpretare şi VRĂJITORUL DIN OZ pentru cea mai surprinzătoare creaţie. Premiile au constat în diplome, un bilet gratuit la teatru, dulciuri, cărţi şi pizza. Pauzele au fost îndulcite cu prăjituri delicioase şi multă voioşie. Toţi cei care au fost prezenţi la acest eveniment au avut parte de o zi minunată. Copiii ne-au demonstrat încă o dată că imaginaţia nu are limite şi că poveştile pot trezi mereu în sufletele adulţilor spiritul ludic. A fost cea mai frumoasă aniversare închinată teatrului de păpuşi şi păpuşarilor care dau viaţă fermecătoarelor poveşti. Mulţumiri şi celor care au făcut posibile frumoasele premii, şi anume Bella Design, Librăria Humanitas, European Food, cofetăria Scala şi Pizzeria Zulu.

Alte articole

| Presa TRM

După scurta vacanță de sărbători, iată-ne în plină febră creativă: Teatrul Regina Maria vă pregătește un număr de nu mai puțin de patru premiere care vor avea loc începând cu luna mai. Astfel, la Trupa Iosif Vulcan se repetă două spectacole: “Sfârşit de partidă” de Samuel Beckett, în regia lui Emil Sauciuc (cu o distribuţie formată din Petre Ghimbăşan, Şerban Borda, Tiberiu Covaci şi Mirela Niţă-Lupu) şi “Phantom Pains” de Vasilii Sigariov, în regia lui Bogdan Huşanu (cu Alexandru Rusu, Pavel Sîrghi şi Mihaela Gherdan).

La Trupa Arcadia pregătim o surpriză celor mici şi mari deopotrivă: o adaptare după basmul lui Ion Creangă, “Capra cu trei iezi”, în regia lui Daniel Vulcu. Surpriza constă în apariţia specială a îndrăgiţilor magicieni orădeni, Eduard şi Bianca.

Nici membrii Ansamblului Artistic Profesionist Crişana nu se lasă mai prejos, astfel că şi ei pregătesc un spectacol premieră: un “Concert In Memoriam Elisabeta Pavel”, pentru a omagia cum se cuvine această emblemă a muzicii populare bihoreneşti.

| Teatrul Regina Maria

Teatrul Regina Maria anunță premiera spectacolului ULTIMII, text de Mimi Brănescu, regia Denisa Irina Vlad, care va avea loc în 3 și 4 decembrie, de la ora 19, la Sala Transilvania.

Piesa „Ultimii” are din plin ironia specifică lui Mimi Brănescu. Construită cu umor și dramă deopotrivă, lasă spectatorului libertatea de a se poziționa cum dorește vizavi de ceea ce se desfășoară pe scenă, iar viziunea regizorală a Denisei Irina Vlad păstrează echilibrul acestei dualități, fără să încline prea mult balanța într-o parte sau în cealaltă. Spectacolul surprinde o lume amuzantă la prima vedere, cu personaje simple, prinse în dramele aparent stupide ale universului lor limitat, dar care dezvăluie pe parcurs realități de-a dreptul tragice. Situația celor patru personaje stârnește hohote de râs, însă pe măsură ce povestea dezvăluie și celelalte straturi ale vieții lor de familie, râsetele vor fi dublate de regret, compasiune și chiar revoltă față de încremenirea lor în propria neputință.