Treci la conținutul principal

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia

Stagiunea 2014-2015

NAPOLEON ERA… FATĂ

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia, Stagiunea 2014-2015

prelucrare de Sică Alexandrescu după o farsă americană, regia Andrei Mihalache

O întâlnire amicală între o tânără soție și un individ… afectuos încinge situația în familia unui mafiot din Chicago. Iar Ketty (Alina Leonte) nu vrea să dezvăluie nici în ruptul capului cu cine a ieșit la prânz, fapt pentru care William (Răzvan Vicoveanu) decide să plece într-o îndelungată călătorie de afaceri, pentru a se distanța de așa-zisa infidelitate a soției.

În tot acest timp, Ketty, ajutată de prietenul Jimmy (Petre Ghimbășan) și soția Maggie (Angela Tanko), pune la cale un plan cu care-l va recuceri pe soțul plin de îndoieli – va adopta un copil, pretinzând că-i al lor, căci el își dorea de multă vreme un urmaș. Ce va ieși din toată această încurcătură… descoperiți dacă veniți să vedeți spectacolul NAPOLEON ERA… FATĂ!

„E o farsă, o piesă scrisă după regulile comediei, cu quiproquo-uri, cu încurcături, cu răsturnări de situație, e adaptată de un mare om de teatru cu știința scenei și a jocului actorului. Din punctul acesta de vedere avem o garanție, o certitudine.” (Andrei Mihalache)

MOTANUL ÎNCĂLȚAT

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia, Stagiunea 2014-2015

Prima versiune cu păpuşi a operei „Motanul Încălţat” a Maestrului  Cornel  Trăilescu

În zi de sărbătoare  pentru gazde, în bătătura lor, un grup pestriţ de-artişti venit-au a le desfăta odraslele de soi, dar şi pe noi.  Vor povesti cu haz, mai mult cântând decât vorbind, păţania unui băiet, Ionică…şi-a prietenului său, mult, mult mai renumitului  motan, zis Cotoşman.

Căruţa cu paiaţe se deşartă în faţa spectatorilor ad-hoc…şi-artiştii-şi scot costume, recuzită şi păpuşi…să joace , ca la carte, povestea Cotoşmanului care-a prins glas. Motanul proaspăt încălţat cu cizme roşii, se-apucă de cântat, cu glas ce-i drept, mai  miorlăit şi subţiat, că-i voce de soprană,  ca la operă, nu-i ca la dramă!

Când patru vânători „patru viteji” trimişi de împărat să prindă iepuraşul alb, dau nas în nas cu  „năzdrăvanul pisoilă”, apare-un bun prilej pentru motanul încălţat şi-al lui stãpân s-ajungă la palat. Ionică cel timid, uns Voievod Ionică de Carambas-Bambas-Strambas de către Cotoşman, împins şi de la spate de acesta, îi va trimite-n dar prinţesei „iepuraşul alb”, dar de logodnã.

O MIE ȘI UNA DE FRONTIERE (POVESTEA LUI ALADDIN)

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia, Stagiunea 2014-2015

de Radu Dinulescu

Spectacolul este o coproducţie multinaţională, cu implicarea unor artişti din România, Cehia, Belgia şi Franţa, care prezintă povestea unui grup de actori ambulanţi opriţi la trecerea unei frontiere. Pentru a rezolva această problemă, ei improvizează pentru poliţistul de frontieră un spectacol de păpuşi despre aventurile lui Aladin. Datorită magiei şi a umorului din piesă, actorii îl conving pe poliţist, dar şi pe spectatori, că şi-au câştigat dreptul de a traversa frontiera.

Arhetipurile de commedia dell’arte, marionetele clasice cu fire şi păpuşile bunaku sunt ingredientele principale folosite pentru a reda fascinanta poveste orientală, totul fiind îmbogăţit de iluzia decorurilor şi a imaginilor 3D.

POVEȘTI POPULARE RUSEȘTI

Arhivă Spectacole Trupa Arcadia, Stagiunea 2014-2015

Teatrul Regina Maria deschide noua stagiune 2014-2015 cu un spectacol inedit al Trupei Arcadia. Actorii aduc pe scenă prima premiera a toamnei – Povești populare rusești, un spectacol în interpretarea noii actrițe a Trupei Arcadia, Bianca Viviana Priceputu, și a cunoscutului actor Igor Lungu.

Ideea, cât și regia acestui spectacol îi aparține lui Igor Lungu. Scenografia semnată de Csuri Emese este una deosebită, artista reușind să readucă la viață păpuși utilizate de teatru în repertoriile anilor ’70, ’80, ’90 și recondiționate acum. Atmosfera specifică lumii rusești relatate în cele cinci povești (Gogoașa, Ridichea uriașă, Vulpea și corbul, Cocorul și vulpea, Căsuța iepurașului) este întărită de coloana sonoră care prezintă muzică autentică. Melodiile și vocea povestitorului îi aparțin actriței Zentania Lupșe.