Treci la conținutul principal

PROGRAMUL LUNII IANUARIE 2018

Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem și în noul an, cu zâmbetul pe buze, cu speranță și prospețime în gândire și cu dorința să reușim în continuare să contribuim la starea dumneavoastră de bine. Astfel, până ce ne vom întâlni din nou în cadrul reprezentațiilor realizate cu același entuziasm și dedicație, pentru ca voi, spectatorii să mergeți acasă după fiecare spectacol cu bucurie în suflet și cu drag de viață, noi vă dorim Sărbători Fericite și un An Nou îmbrăcat în emoții pozitive!

Duminică, 7 ianuarie, ora 11:00 – Sala Arcadia (+4)
TROMBONEL – HOȚUL ZĂPEZII, de Sînziana Popescu, regia Florian Silaghi

Joi, 11 ianuarie, ora 19:00 – Sala Mare (+16)
LEONCE ȘI LENA, scenariul de Mihai Măniuțiu și Ada Milea după Georg Büchner, regia Mihai Măniuțiu

Sâmbătă, 13 ianuarie, ora 11:00 – Sala Arcadia (+3)
SCUFIȚA ROȘIE, adaptare după Charles Perrault și Frații Grimm, regia Maria Mierluț

Dumincă, 21 ianuarie, ora 11:00 – Sala Arcadia (+5)
FRUMOASA ȘI BESTIA, un scenariu de Florian Silaghi după o poveste de Jeanne Marie le Prince de Beaumont, regia Florian Silaghi

Dumincă, 21 ianuarie, ora 19:00 – Sala Mare (cu publicul pe scenă) (+16) – PREMIERĂ
JURNALUL UNUI SINUCIGAȘ CRONIC, dramatizare de Ovidiu Caița după „Sufocare” de Chuck Palahniuk, regia Ovidiu Caița

Marți, 23 ianuarie, ora 19:00 – Sala Arcadia (+16)
BARACA, de Aiat Fayez, regia Tudor Lucanu

Sâmbătă, 27 ianuarie, ora 11:00 – Sala Arcadia
OMULEȚ, de Petro Ionescu, regia Delia Gavliţchi

Dumincă, 28 ianuarie, ora 17:00 – Sala Arcadia
MIC SAU MARE, spectacol de teatru pentru copii cu vârsta între 0 și 3 ani, regia Nagy Viktoria

Duminică, 28 inauarie, ora 19:00 – Sala Mare (cu publicul pe scenă) (+16)
JURNALUL UNUI SINUCIGAȘ CRONIC, dramatizare de Ovidiu Caița după „Sufocare” de Chuck Palahniuk, regia Ovidiu Caița

Marți, 30 ianuarie, ora 19:00 – Sala Mare
DOMNUL JURDAN, rescriere dramatică de Victor Ioan Frunză după comedia „Burghezul Gentilom” de Jean Baptiste Poquelin Molière și după „Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakov, Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Joi, 1 februarie, ora 19:00 – Sala Mare (cu publicul pe scenă) (+16)
JURNALUL UNUI SINUCIGAȘ CRONIC, dramatizare de Ovidiu Caița după „Sufocare” de Chuck Palahniuk, regia Ovidiu Caița

❗ Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, va fi închisă în următoarele perioade:
23 decembrie – 26 decembrie
31 decembrie – 2 ianuarie

 În afara acestor zile libere, Agenția va fi deschisă între orele 12.00 – 18.00.
 În tot acest timp, puteți achiziționa bilete online accesând următorul link: https://www.biletmaster.ro/…/…/Teatrul-Regina-Maria–Oradea

Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.
Vă așteptăm la teatru!

Alte articole

| Presa TRM

Ne revine plăcerea de a anunţa o piesă cu un titlu provocator BORDEL, de Gabriel Barylli. Cea de-a 5-a Premieră a Stagiunii 2012/2013 reprezintă totodată o primă coproducţie a Teatrului Regina Maria din Oradea cu un teatru din străinătate: vineri, 2 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului (spectacol în regim cu publicul pe scenă).

Spectacolul realizat în colaborare cu Teatrul Pygmalion din Viena, în regia lui Ţino Geirun a avut premiera oficială pe data de 12 iulie 2012 la Viena şi a fost prezentat pe 29 septembrie 2012 în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Scurt. Din distribuţie au făcut parte Julia Prock Schauer şi Daniel Vulcu. În distribuţia orădeană o vom vedea pe Georgia Căprărin în rolul Mariei şi pe Daniel Vulcu în rolul lui Martin. Pentru Georgia Căprărin este primul rol în cadrul trupei Iosif Vulcan.  Atât regia artistică, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală poartă semnătura lui Ţino Geirun. Regizorul de origine română s-a stabilit în 1985 în Viena unde a fondat în 1989 Complexul teatral „Pygmalion”, alcătuit din Academia de Teatru şi Teatrul cu acelaşi nume.

| Presa TRM

Ziua Mondială a Teatrului – 27 Martie 2012

Mesaj Internaţional

“Sunt onorat de invitaţia Institutului Internaţional de Teatru al UNESCO de a saluta aniversarea a 50 de ani de la prima Zi Mondială a Teatrului. Voi adresa câteva gânduri succinte tuturor colegilor şi prietenilor mei din teatre.

Vă doresc ca munca voastră să fie convingătoare şi originală. Vă doresc ca ea să fie profundă, să emoţioneze, să îndemne la reflecţie, să fie unică. Fie ca ea să ne ajute să medităm la ceea ce înseamnă să fii om, şi ca această meditaţie să fie binecuvântată cu suflet, sinceritate, inocenţă şi graţie. Vă doresc să învingeţi adversităţile, cenzura, sărăcia şi nihilismul, ceea ce mulţi dintre voi cu siguranţă vor fi obligaţi să facă. Vă doresc să fiţi binecuvântaţi cu talentul şi rigoarea necesare pentru a ne învăţa bătaia inimii umane în toată complexitatea ei, precum şi cu modestia şi curiozitatea necesare pentru a face din aceasta, munca voastră de o viaţă. Fie ca cei mai buni dintre voi – căci doar aceia, numai rareori şi pentru scurt timp vor reuşi – să fie în stare să ilustreze elementara întrebare: „cum este viaţa?”. Succes!” (John Malkovich)

John Malkovich