Treci la conținutul principal

PREMIERA STAN BOLOVAN – SPAIMA ZMEILOR

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria are deosebita plăcere de a anunţa o nouă premieră: “STAN BOLOVAN – SPAIMA ZMEILOR”, o dramatizare după poveştile lui Ioan Slavici, care se bucură de semnătura regizorală a Mariei Mierluţ, asistenţa de regia a lui Florian Silaghi şi cea scenografică a Oanei Cernea, ce se va desfăşura sâmbătă, 7 mai, ora 11:00, la Sala Arcadia.

“STAN BOLOVAN – SPAIMA ZMEILOR” este un spectacol care invită publicul orădean să pătrundă de data aceasta în universul poveştilor populare româneşti, ce prind viaţă pe scena Teatrului Arcadia prin intermediul unor păpuşi deosebit de frumoase şi chiar ingenioase, astfel încât până şi nişte mături sau coşuri de pâine devin pe neaşteptate zmei fioroşi.

Micii spectatori sunt aşteptaţi să îl însoţească pe iscusitul Stan în călătoria sa prin lume în încercarea de a agonisi avuţie pentru a-şi putea hrăni cei 100 de copii dăruiţi acestuia şi soţiei lui de către Dumnezeu. Pe cei care sunt curioşi să vadă dacă va reuşi să înfrunte toate obstacolele care i se vor ivi în cale şi să-i ducă de nas pe cei trei zmei şi pe mama lor pentru a putea să-şi îndeplinească misiunea, vă poftim la premieră.

Din distribuţie fac parte actorii Florian Silaghi (Stan Bolovan), Zentania Lupșe (Stanca), Rin Tripa (Dumnezeu), Andrei Fazecaș (Sf. Petru), Andrei Fazecaș (Zmeul), Florin Stan (Zmeuțul), Igor Lungu (Zmăoc), Zentania Lupșe (Mama Zmeilor) şi Armanca Serac (copii, recuzită).

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

Vă aşteptăm la teatru!

Alte articole

| Presa TRM

Astăzi este ziua colegei noastre Ioana Dragoș Gajdo.

Ioana Dragoș Gajdo a știut că va deveni actriță de când era mic copil. „Nu am avut nicio îndoială în privința profesiei de actor. A fost visul meu de când mă știu. Cred că sunt în una dintre acele vieți în care mi s-a dat șansa să fac ceea ce îmi place și să trăiesc din asta”, mărturisește actrița. „Lucrurile au curs, cumva, firesc în viața mea. Am luat trenul și m-am dus în Târgu Mureș. La facultate am intrat prima. Și eu am prins vremurile în care examenele durau trei săptămâni, eram 30 pe un loc și facultatea dura patru ani” își amintește actrița. După absolvire a obținut o bursă peste hotare, la teatrul Limoge, unde director era Silviu Purcărete. Au urmat câteva stagiuni la teatrul din Sfântu Gheorghe, orașul ei natal, apoi a venit mutarea la Oradea. „De Oradea mă îndrăgostisem demult, de la prima vizită în cadrul Festivalului de Teatru Scurt. Locul avea o energie aparte, radiantă, și mă felicit din suflet că mi-am ascultat intuiția. Îngerii păzitori ai debutului meu în teatrul orădean au fost Elvira Rîmbu și Victoria Balint. Iar îngerii păzitori ai carierei mele de mai târziu, au fost Daniel Vulcu și partenerul meu de scenă, Richard Balint.

| Teatrul Regina Maria

21 martie a fost declarată Ziua Mondială a Teatrului de Animație. Această zi se sărbătoreşte în întreaga lume ca un omagiu adus teatrului de animaţie, factor motrice în dezvoltarea personalităţii copiilor şi tinerilor. Mesajul de anul acesta este transmis de marele maestru argentinian Eduardo di Mauro.