Treci la conținutul principal

SUCCES LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL ATELIER BAIA MARE

Festivalul Internaţional de Teatru Atelier, care s-a desfăşurat anul acesta în Baia Mare, şi-a desemnat câștigătorii. Juriul, alcătuit din Cristina RUSIECKI – preşedintele juriului, Nicolae WEISZ, Emanuel PETRAN și Andrei MĂJERI, au acordat premii la următoarele categorii: CEL MAI BUN SPECTACOL, CEL MAI BUN REGIZOR, CEL MAI BUN ACTOR, CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ, CEL MAI BUN SCENOGRAF, CEL MAI BUN COREGRAF, CEL MAI BUN ONE MAN SHOW, PREMIUL PENTRU MUZICĂ DE SCENĂ şi PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI.

În urma deciziei juriului, spectacolul ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL LEAR, regizat de Gavriil Pinte la Teatrului Regina Maria, a fost laureat cu premiul pentru cea mai bună scenografie. Meritul îi revine talentatei scenografe Roxana Ionescu, cea care a realizat decorul scenic şi costumele spectacolului.

Pe lista cu nominalizări la această categorie s-au numărat şi Marieta Golomehova – pentru scenografia spectacolului „EU SISIF” – regia artistică Veselka Kuncheva, PUPPET`S LAB,  din Sofia (Bulgaria) şi Cristian Marin – pentru scenografia spectacolului „COLUMBINUS”, regia artistică Horia Suru, TEATRUL MUNICIPAL BAIA MARE.

Roxana Ionescu câştigă astfel al doilea premiu pentru cea mai bună scenografie cu un spectacol realizat la Teatrul Regina Maria, după ce în 2014 a obținut acest premiul la ediția a XX-a a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea pentru spectacolul ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL HAMELT.

Felicitări tuturor câştigătorilor şi nominalizaţilor ediţiei a XXIII-a a Festivalul Internaţional de Teatru Atelier Baia Mare. Adânci reverenţe scenografei Roxana Ionescu şi întregii echipe a spectacolului ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL LEAR.

Alte articole

| Presa TRM

Vă plac actorii noștri? Și nouă! Vreți să-i vedeți altfel decât pe scenă? Iată-i! În fiecare zi, câte un clip în care vă vor dărui un cadou: un gând drăgăstos, o poezie de iubire, un vers care atinge corzi sensibile!  De ce? Pentru că vine primăvara, deci vin sărbătorile care celebrează iubirea în toate formele ei: Sfântul Valentin, Dragobetele, Mărțișorul, Babele, 8 Martie! Și noi vrem să vă bucurăm și să vă arătăm aprecierea noastră!

Accesați zilnic site-ul nostru și pagina de Facebook  și veți avea parte de cele mai frumoase surprize! Azi începem cu Alin Stanciu!

| Teatrul Regina Maria

Teatrul Regina Maria își propune în perioada următoare să continue proiectul „Teatrul și Educația”, prin care urmărește să atingă trei obiective principale: dinamizarea lecturilor/proiectelor școlare prin intermediul interpretării teatrale, posibilitatea de a cunoaște actorii și ce presupune profesia lor și o introducere practică în lumea teatrului, prin exerciții de teatru aplicate, care pot contribui semnificativ atât la concretizarea unei viziuni despre munca actorului, cât și la dezvoltarea personală.

Propunerile noastre sunt următoarele:

  1. Materiale suport pentru ora de limba și literatura română. La cererea profesorilor, actorii pot înregistra materiale care să vină în completarea informațiilor predate la oră, fie că este vorba despre lecturarea unui text sau a unui fragment de text, fie că este vorba despre informații, completări la suportul de curs.
  1. Întâlnire online cu actorii preferați în timpul orelor de dirigenție. În timpul orelor de dirigenție sau consiliere, actorii preferați ai elevilor pot intra în direct pe Zoom sau Facebook pentru a purta o discuție despre teatru, actorie ca profesie; un fel de ziua carierei, dar cu note mai personale, mai amuzante. În felul acesta, elevii au ocazia să îi cunoască pe actori și altfel decât pe scenă.
  1. Exerciții de dicție, intonație etc. De asemenea, folosind aceleași platforme online, se pot face cursuri de teatru care să contribuie la dezvoltarea personală a elevilor, care să cuprindă exerciții de dicție, de vorbit în public, de concentrare, jocuri de încălzire etc.

Toate aceste activități propuse de către Teatrul Regina Maria se pot realiza doar în colaborare directă cu profesorii, pe care îi invităm încă o dată, în virtutea bunelor colaborări din trecut, la dialog interdisciplinar. Pentru mai multe detalii despre proiect, sunt invitați să ne scrie la adresa de e-mail: secretariat.literar.trm@gmail.com

Chapeau!